Un tânăr din Comrat a fost reținut de către ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Acesta ar fi pretins de la o femeie 1200 euro pentru a o ajuta să-şi perfecteze permisul de conducere.

Potrivit denunțătoarei, bănuitul ar fi susținut că are influența asupra unor persoane publice din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto Comrat și că le poate determina s-o favorizeze la probele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, bănuitul ar fi pretins 1200 euro.


Astfel, transmiterea banilor a avut loc sub controlul ofiţerilor DGT Sud a CNA, iar bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în izolator. Potrivit legislaţiei, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei deciziii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie, oficiul Sud, conduce urmărire a penală.     

Centrul Naţional Anticorupţie precizează că, printre priorităţile sale se numără  combaterea şi prevenirea corupţiei în cadrul Agenţiei Servicii Publice. Aceasta reiese din numeroasele plângeri privind perceperea diferitor sume de bani de către angajaţii ASP sau intermediari pentru perfectarea actelor, în mare parte pentru fraudarea examenelor de obţinere a permiselor de conducere.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.