După cum am promis, continuăm să prezentăm situaţia creată la Întreprinderea Municipală Apă- Canal Cahul.

Redacţia ziuadezai.md a făcut rost de o parte din corespondenţa conducerii întreprinderii municipale cu administraţia oraşului.

Din documentele pe care le deţinem, aceasta a început din luna ianuarie 2013 şi s-a desfăşurat pe parcursul a ultimilor 2 ani.

Nu vom comenta mult conţinutul scrisorilor şi a răspunsurilor oferite, concluzia de rigoare urmează să o facă cititorul, însă menţionăm că nici până în ziua de astăzi, în cadrul şedinţelor Consiliului Orăşenesc Cahul nu a fost pusă în discuţie vre-o întrebare cu referire la majorarea tarifelor, iar dacă şi a fost o întrebare pe ordinea de zi, aceasta a fost amânată pentru o altă şedinţă (şedinţa Consiliului Orăşenesc Cahul din 21.05.2014).

Prezentăm mai jos documentele pe care le deţinem. Lectură plăcută!

Vitalie Hotnogu

Ziuadeazi.md

P.S. În materialul trecut am scris despre o datorie a Întreprinderii către Banca Mondială care este în jur de 3,5 mil lei pentru acest an. Dacă de analizat activitate întreprinderii putem face câteva comparaţii: pentru a achita această datorie, întreprinderea timp de 3,5 ani nu va trata apa furnizată din râul Put către populaţiei şi nici apa din canalizare care o varsă în râul Prut; cei peste 170 de angajaţi ai Întreprinderii nu vor primi timp de jumătate de an salariile, ori timp de un an obiectele de producţie nu vor fi conectate la energia electrică.

Alte comentarii le considerăm inutile. Atenţie la robinete…