Familia tânără Ion și Ana Bodolica din satul Colibași raionul Cahul dezvoltă o afacere de creștere a florilor decorative.


Ion, după mai mulți ani lucrați peste hotare a revenit acasă, la Colibași și împreună cu soția au inițiat mica afacere. La început aveau doar un solar, apoi a mai construit 2 solare. Lucrează în 2, în fiecare an florile erau la mare căutare, le vindeau la piețele din satele apropiate, apoi a închiriat un pavilion mic în mun. Cahul.

„Când intri dimineața în seră îți dă plăcerea să lucrezi, e plăcut” ne spune Ion Bodolica.

Ana vine dintr-o familie de florari. A învățat de la părinți meseria, care îi mai ajută cu un sfat. Programul zilnici începe dimineața devreme și finisează seara târziu, căci florile au nevoie de îngrijire. Familia în permanență face schimb de experiență în creșterea florilor cu colegii din România. Ion ne-a spus că cei de acolo împart din șiretlicurile meseriei doar celor care nu activează în România.


Cu închiderea piețelor, și tinerii antreprenori au fost afectați. Florile care de obicei se vindeau până la Paște complet, acum au rămas în seră. Ei vând florile, la moment, de acasă. Ion spune că cele mai căutate sun florile multianuale, de terasă, de grădină.

„Noi am aplicat la un proiect și așteptăm rezultatul. Vrem să ne extindem această afacere, dar și să avem unde a le vinde” ne-a declarat Ana Bodolica.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.