În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Municipal Cahul, au fost discutate mai multe întrebări, una dintre care a fost bugetul alocat pentru desfășurarea activităților de 9 mai.

Propunerea administrației publice locale era de a aloca circa 10 mii lei pentru desfășurarea activităților legate de comemorarea celor căzuți pe timpul de luptă. 

„Noi trebuie sa luăm în considerențe că 75 de ani este o data pe care nu o putem trece  cu ochii închiși. Suma alocată poate nici să nu ajungă, cât de cât trebuie să facem ordine la 4 monumente din oraș. Fie placut sau mai puțin plăcut, dar aceasta este istoria”, a menționat Pîslari Nicon, consilier a fracțiunii PSRM.

De asemenea, Nicon Pîslari a declarată că dacă este nevoie, se poate de e alocat mai mulți bani inclusiv pentru serbarea Zilei Europei. 


“Ele (sărbătorile  n.r.) sunt toate în calendar. Dacă avem un buget aprobat nu văd nici o problemă să planificăm activitățile și buget estimativ” a declarat Oleg Creciun, consilier municipal a fracțiunii PDM.

Nicolae Dandiș, Primarul mun. Cahul, a propus  ca această întrebare să fie discutată saptamâna viitoare împreuna cu consilierii din diferite fracțiuni.

„Nouă mai nu se are în vedere războiul de apărare a patriei, 9 mai este finisarea al doilea război mondial, noi în ultimul timp îl sărbătorim anume în acest context” puncteaza Valeriu Secrieru, consileir municipal din partea PSRM

Deasemenea unii consilieri din sală l-au corectat pe consilierul Valeriu Secrieru spunându-i că finisarea celui de-al doilea război modial este pe data de 2 septembrie.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.