În perioada de referință, Primarul municipiului Cahul a emis 91 de dispoziții dintre care:


Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 28; Dispoziții din domeniul buget și finanțe - 12 ; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 51 .

Analizând dispozițiile publicate pe site-ul actelocale.gov.md identificăm un șir de acte care ar reprezenta un interes sporit pentru cetățeni.

Alocații de bani publici pentru sport

La data de 5 martie, primarul mun. Cahul alocă 4500 lei, în baza demersului Președintelui A.O. „FC Cahul 2005”, pentru organizarea turneului internațional de fotbal pentru copii „Basarabia Cup - 2020”. Turneul de fotbal este destinat copiilor cu a.n. 2006, urmând să aibă loc pe data de 7 și 8 martie.


La 6 martie, este dispusă eliberarea a 40 litri de motorină pentru participarea echipei Școlii Sportive nr. 1 din mun. Cahul la competițiile sportive la tenis de masă „Cupa Moldovei”, desfășurate în perioada 7-8 martie în s. Avdarma, raionul Comrat.

Au mai fost alocați prin dispoziția nr. 136 din 17 martie 2020, 3600 lei pentru premierea învingătorilor campionatului mun. Cahul la Șah, desfășurat în luna februarie 2020 și 1300 lei prin dispoziția nr 137 pentru acordarea premiilor învingătorilor competițiilor sportive la jocul de dame între familii.

Flori de 8 martie

La 11 martie, primarul emite o dispoziție prin care se alocă suma de 7350 lei pentru restituirea cheltuielilor suportate la desfășurarea acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Femeii. Astfel, doar pentru 48 de buchete si 400 de flori au fost cheltuiți peste 6600 lei.

Un milion de lei pentru proiectele de bugetare participativă

La data de 23 martie, Nicolae Dandiș dispune distribuirea alocație fondului de bugetare participativă în suma de 1 milion lei aprobate în bugetul municipiului Cahul pentru implementarea proiectelor selectate.

Astfel, au fost alocați bani pentru finanțare a 14 proiecte depuse de grupuri de inițiativă ale cetățenilor din mun. Cahul.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.