Consumul de usturoi ar ajuta împotriva contaminării cu noul coronavirus, care ar putea fi transmis prin mușcături de țânțar; consumul de alcool ar fi o măsură de protecție contra COVID-19?

Chiar și băile fierbinți ar contribui la prevenirea virusului. Sunt doar câteva falsuri depistate de StopFals.md.

Spațiul public este asaltat de informații privind măsurile de prevenire și tratament împotriva COVID-19. Nu toate, însă, sunt adevărate. Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25° C NU previne noul coronavirus; NU există nici o dovadă potrivit căreia consumul de usturoi ar proteja de COVID-19; persoanele de TOATE vârstele pot fi infectate de noul coronavirus; iar până în prezent, NU există nici un medicament specific recomandat pentru tratarea sau  prevenirea COVID-19. Urmăriți în acest infografic, FAPTE REALE despre noul coronavirus:


Impactul pe care-l pot avea informațiile false asupra societății, în general, și a fiecărui cetățean, în particular, este greu de estimat, însă dacă nu le combatem la timp, ar putea escalada într-o panică de mari proporții. 

Iată de ce, îndemnăm cetățenii responsabili ai țării noastre să raporteze falsurile despre COVID-19, depistate în presa scrisă, radio, TV, în online, în declarațiile persoanelor publice etc. Informațiile false despre noul coronavirus dăunează comunității noastre. #RaportămFalsurile despre COVID-19 pe www.stopfals.md.

Mare atenție la surse! Urmăriți informațiile oficiale despre noul coronavirus în Moldova, accesând www.msmps.gov.md.