Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței CR Cahul din 2 iunie 2020.


” Noi consilierii fracțiunii Blocului Electoral ACUM din CR Cahul prin prezenta declarație dorim să atenționăm Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Corpul diplomatic, societatea civilă despre practicile abuzive ale guvernării locale PSRM –PDM din Consiliul Raional Cahul. 

Alianța PSRM-PDM sprijină APL doar pe criterii politice fără să țină cont de necesitățile și numărul de cetățeni din localități. Prin mesajul nostru dorim să îndemnăm ambasadele și ONG din Republica Moldova să conlucreze direct cu APL de nivelul 1 din raionul Cahul astfel ca cetățenii din localitățile raionului Cahul să benificieze direct de susținerea partenerilor de dezvoltare  și a societății civile din RM. 

Subscriu 13 consilieri și în semn de protest părăsim sala de ședință și nu participăm la acest vot”, a menționat consiliera fracțiunii Blocului ACUM, Tatiana Seredenco.
– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.