Premierul Român a anunțat că se va vota, în mod oficial, amânarea dublării alocațiilor până când va exista rectificare bugetară.


Potrivit a1.ro, intrarea în vigoare a legii va fi rediscutată, cel mai probabil, de la 1 iulie.

Executivul va proroga termenul de intrare în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor copiilor, adică va amâna punerea ei în aplicare. Orban a anunțat în sedința de Guvern că cel mai probabil, discuția privind dublarea alocațiilor va putea fi reluată la 1 iulie, cu prilejul unei rectificări bugetare.

"Vom proroga până la primul moment când putem face rectificarea bugetară, anume 1 iulie. Cum vom creste alocatiile vom vedea în funcție de cum evoluează economia", a spus premierul.

Klaus Iohannis a declarat, tot miercuri, că majorarea alocațiilor copiilor nu se poate aplica imediat, ci în câteva luni. ”Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național”, a mai spus el.

Ce prevede legea majorării alocațiilor:

– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap

– 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.