Despre aceasta am discutat cu primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș în emisiunea inDIRECT.

La data de 12 martie a avut loc ședința ordinară a CM. În cadrul acestea s-au discutat mai multe subiecte e importanță majoră pentru oraș.
”Cel mai important a fost proiectul de decizii privind repartizarea soldului disponibil, alocarea mai multor mijloace financiare pentru diferite proiecte și necesități cum ar fi reparația mai multor școli și grupurile sanitare a tuturor grădiniților din municipiul Cahul. Au fost mai multe puncte ce au acoperit o gamă largă de necesități complementare la decizia de aprobare a bugetului pentru acest an”, ne-a declarat Nicolae Dandiș.

Deasemenea edilul a menționat că în ședința CM  la 2 societăți pe acțiuni au fost create consilii de administrație, respectiv și organe de conducere a acestora fiind foarte importante pentru ca consilierii să intre în esență pentru a permite  dezvoltarea acestor instituții prin diferite decizii și hotărâri la nivel local.


Un alt proiect pe ordinea de zi a fost alegerea viceprimarului, în cazul dat primarul a înaintat-o pe Stela Bădin, consilier municipal dar nu a întrunit numărul necesar de voturi.

”Alegerea unui viceprimar a municipiului nu a întrunit un număr necesar de voturi de aceea va urma să fie examinată la o ședință ulterioară, și voi rămâne la aceiași propunere.Nu este o funcție oricare în aparatul primăriei, este o funcție la care va fi o persoană aleasă de consiliu, deci cei care l-au votat pe primar transmit in acest fel și puterea inclusiv și a acestei persoane. Este important să fie agreat și de primar, desigur și oamenii trebuie să aibă dorința și plăcerea de a lucra pentru oraș”, ne-a declarat primarul municipiului Cahul.

Emisiunea integral o puteți urmări mai jos:


Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.