”Întreaga noastră fracțiune optează în activitatea sa soluționarea problemelor existente a municipiului. Noi nu facem politică în cadrul consiliului municipal”, susține Nicon Pîslari.


În cadrul ultimei ședințe a consiliului municipal au fost discutate mai multe problem sociale. Dintre care: scutirea unor taxe a agenților economici care nu au putut să-și continue activitatea timp de două luni; semnarea acordului de colaborare cu municipiul Iași din România.


”Consider că decizia privind acordarea scutirilor de taxe a fost una din cele mai importante subiecte discutate în cadrul ședinței.  Deasemenea două subiecte la implimentarea unor proiecte în cadrul programului de grantului EU4CAHUL”, menționează consilierul municipal.

Deasemeni,  Nicon Pîslari și-a expus parerea referitor la problematica activității pieței centrale Cahul. ”Pentru mulți cetățeni vânzarea în piață este unica sursă financiară. După părerea mea unele restricții decise în cadrul ședințelor sunt prea stricte. Sperăm  ca piețele să lucreze și în continuare.”

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.