Compania Dedinovo a semnat un contract de furnizare regulată a cartofilor în Republica Moldova.

„Astăzi, produsele și serviciile rusești pot concura cu mărcile globale, iar afacerile interne ar trebui să fie asigurate cu cunoștințe și informații pentru a se dezvolta în mod inteligent și constant pe piețele externe” susține directorul Centrului Rus pentru Export, Gulynara Agamova.

Astfel, pentru a pregăti companiile rusești către export, Banca Agricolă din Rusia și Centrul Rus pentru Export au lansat programe comune de accelerare pentru producătorii de produse agricole din Rusia orientați spre export, transmite agrobiznes.md


Programele prevăd o serie de măsuri educaționale, financiare și nefinanciare care vizează dezvoltarea potențialului de export al companiilor ruse și promovarea acestora pe piețele externe. Pentru toate companiile care au semnat un acord de cooperare cu banca, sunt elaborate hărți individuale de dezvoltare a exporturilor.

Unul dintre beneficiarii acestui program s-a dovedit a fi compania Dedinovo. După un curs de pregătire, compania a semnat un contract de furnizare regulată a cartofilor în Republica Moldova. Informația a fost publicată pe site-ul Băncii Agricole din Rusia

Amintim că, consumul anual de cartofi în Republica Moldova este de circa 330 de mii de tone. Anul trecut, din cauza variațiilor de preț, aprovizionarea cu cartofi a ajuns a fi una din principalele teme de discuții a producătorilor și reprezentanților ministerului.

Producătorii autohtoni de cartofi au solicitat de mai multe ori stoparea importurilor cartofilor de calitate proastă, care ar putea afecta producția locală.

Totodată, potrivit datelor prezentate în 2019 de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, 95% din loturile de cartofi ce erau importate în Moldova nu corespundeau cerințelor.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.