Programul de instruire în organizare comunitară pentru activiști și cetățeni cu inițiativă, care doresc să organizeze activitatea unui grup civic și să contribuie la rezolvarea problemelor locale

Școala Organizatorului Comunitar (ȘOC) este un program de instruire în organizare comunitară pentru activiști și cetățeni cu inițiativă, care doresc să organizeze activitatea unui grup civic și să contribuie la rezolvarea problemelor locale prin comunicare cu autoritățile publice locale și centrale, transmite diez.md


Ne propunem să organizăm instruiri periodice pentru circa 10-12 activiști, timp de patru-cinci luni, în care vor fi abordate principiile generale ale organizării comunitare, dar și exerciții practice în teren. Instruirile vor fi gratuite.

Fiecare instruire va avea durata de o zi, organizată nu mai frecvent de o dată pe lună. Ca rezultat al ȘOC, participanții vor avea un set de cunoștințe și deprinderi necesare pentru a asigura funcționarea unui grup civic care va interacționa cu autoritățile publice locale.

Participanții trebuie să întrunească următoarele cerințe:

  1. competențe de comunicare și lucru în echipă;
  2. responsabilitate și spirit de inițiativă;
  3. deschidere spre interacțiune cu autoritățile publice locale.

Prioritar sunt invitate să aplice persoane active din raioanele: Glodeni, Fălești, Drochia, Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei, Telenești, Călărași, Ungheni, Nisporeni, Cahul, dispuse și motivate să participe la toate instruirile și lucrul în teren. În același timp, încurajăm persoanele active și din alte regiuni să aplice.

Notă: Absolvenții ȘOC care vor demonstra rezultate în activitățile practice vor putea fi ANGAJAȚI în calitate de organizatori comunitari, în cadrul programului PUNE UMĂRUL.

Cum aplici?

Pentru a te înscrie, te invităm să completezi FORMULARUL ONLINE.  Înscrierea se face până în data de 12 martie 2020, ora 22.00.

Persoanele selectate vor fi contactate de către organizatori.

Informații suplimentare:

Pentru detalii suplimentare, apelați numărul de telefon 060599921 sau trimiteți e-mail la adresa puneumarul@gmail.com.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.