Pe 11 august a.c. la Cahul au fost lansate lucrările de reconstrucţie a străzii Spirin, drum de importanţă regională.

Despre demararea lucrărilor finanţate din Fondul de dezvoltare regională am scris şi pe paginile noastre, iar pentru locuitorii din oraşul Cahul, nu este necesar de argumentat importanţa renovării acestui tronson de drum, renovare aşteptată  de către mulţi.

Acesta nu este unicul proiect de amploare care se află în reconstrucţie. Circa doi ani în urmă a început reabilitarea zonei de agrement „Lacul Sărat”, care urma să fie finalizată în acelaşi an. La moment, Lacul Sărat se află într-o stare deplorabilă, lucrările fiind stopate.  

Ţinând cont de experienţa nefericită a proiectului „Lacul Sărat”, şi speranţa ca proiectul de renovare a străzii Spirin să nu aibă aceiaşi soartă, am hotărât să asigurăm o monitorizare socială a implementării acestui proiect de anvergură.

Astfel, periodic, echipa ziuadeazi.md va reflecta mersul lucrărilor de renovare a străzii Spirin, vom încerca să aflăm dacă acestea sunt conform graficului şi şă informăm corect părţile interesate de proiect.

Faptul că procedurile de achiziţii au fost câştigate de o întreprindere din România, ne dă o oarecare speranţă în ceea ce înseamnă corectitudine în îndeplinirea contractului şi finalizare cu succes a proiectului.

Rămâneţi cu noi!

V. Hotnogu

Ziuadeazi.md