Pe pagina de Facebook a Centrului de Tineret Cahul a apărut o postare care ar sugera că Centrul de Tineret Cahul s-ar închide, ori vor fi remanieri majore.

De vină ar fi Partidul Socialiștilor

„Acum câteva zile am fost anunțați noi, voluntarii că Centrul de Tineret Cahul nu va mai funcționa, din motive politice, și anume Partidul Socialiștilor din Cahul, care acum stau la puterea consiliului raional Cahul și decid ei pentru noi, care au rezolvat toate problemele comunității, iar ultimul lucru a fost lichidarea Centrului de Tineret.  Trăim într-o țară democratică unde drepturile ne sunt încălcate, unde politica bântuie peste tot” se spune într-un mesaj publicat de o voluntară a Centrului

Totodată, tânăra face aluzii la faptul că s-a ajuns la această situație din cauza că cei implicați nu sunt membri de partid: „De ce atunci când nu ești implicat în viața unui partid, când mergi contra opiniilor și faptelor lor, ești de-a dreptul alungat? De ce voluntariatul apolitic este ușor desființat? Oare cândva va fi și dreptate? Păcat de țara în care trăim, păcat că avem așa oameni acolo sus”.

Păcat cu unii știu doar să distrugă

O altă voluntară scrie: „Acum aproape 4 luni am început sa activez ca Voluntar la Centrul de Tineret. Deși erau multe persoane care aveau un trecut acolo, am reușit să mă integrez și eu, mi-am făcut prieteni noi, prieteni care aveau poate aceleași interese ca ale mele. Am participat la activități, una din ele fiind Gala Voluntarilor… Ne susțineam, ne încurajam unii pe alții și cel mai important.. eram UNIȚI!. Păcat cu unii nu au văzut asta, că unii nu știu ce înseamnă să fii unit și să ai vise ci știu doar să distrugă și să strice ceea ce noi am format. Eu una nu credeam că o să ajungem într-un timp atât de scurt să dăm tot la o parte din cauza unor "personalități". Nu pot decât să-mi pară rău pentru că au o gândire atât de limitată.. Oricum aș vrea să mulțumesc celor care ne-au susținut cu adevărat nu doar cu cuvântul.. sa mulțumesc celor care au vrut să ne formeze mai departe, sa ne ajute să nu rămânem pe loc ci sa acționăm mai departe…”. 


Cum putem sa aveam o abordare așa de simplistă, doar vorbim despre copii, tineret, viitorul țării

Solicitat telefonic, Marcel Cenușa, președintele raionului Cahul, ne-a declarat că Centrul de Tineret nu va fi lichidat, o discuție în acest sens ar fi avut-o și cu ministrul de ramură.

Domnul Cenușa a menționat că la moment s-a creat o situație dificilă pe motiv că directoarea Centrului de Tineret este plecată în concediu medical și de îngrijire a copilului, iar unica specialistă rămasă în incinta Centrului de Tineret ar avea abateri disciplinare. 

„S-a depistat că în luna ianuarie, această specialistă a lipsit de la serviciu foarte mult timp. Când noi am hotărât să o invităm să facem lumină de ce a lipsit atât de mult timp, dumneaei a decis să scrie cerere de plecare din funcție din motive personale. Noi am încercat suplimentar să o invităm, să vedem care e situația, la care dumneaei a refuzat. Din această cauza Centrul de Tineret nu are la moment angajați, urmează să angajăm specialiști la funcția de director a Centrului și Specialiști” ne-a declarat Marcel Cenușa.

De asemenea, domnul Cenușa a menționat că nu este nici o premisă, nici un pretext că este implicarea factorului politic în situația creată, și a reamintit că în Consiliul raional Cahul nu doar reprezentanții Partidului Socialiștilor sunt implicați în actul de guvernare.

„Cum putem sa aveam o abordare așa de simplistă, doar vorbim despre copii, tineret, viitorul țării” a punctat Marcel Cenușa.

Reamintim că Centrul de tineret Cahul a fost fondat drept Instituție Publică la 27 decembrie 2017, prin decizia Consiliului raional Cahul, fiind aprobat și un acord de dezvoltare a centrelor de tineret dintre Consiliul raional Cahul și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

La crearea Centrului de tineret au fost investiți bani publici în repararea unuia dintre sediile Consiliului raional Cahul de pe pr. Republicii, iar anual, pentru întreținerea Centrului de Tineret se cheltuiesc anual circa 350 mii lei. Anul acesta, în bugetul raionului Cahul au fost reduse cheltuielile pentru activitățile Centrului de Tineret Cahul.     

Pe data de 12 februarie, prin dispoziția Președintelui raionului Cahul, a fost constituită Comisia privind inventarierea, transmiterea - primirea bunurilor Instituției Publice ”Centrul de Tineret Cahul”.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.