Un tânăr de 22 de ani a fost reținut de polițiști fiind suspectat de furt.


La data de 14 iunie curent, polițiștii din Cahul au fost sesizați de angajata unei farmacii din municipiu, precum că atunci când a venit la serviciu a găsit ușa deschisă, iar din interior lipseau mai multe produse și un calculator.

Infracțiunea ar fi fost comisă de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, locuitor al satului Crihana Veche din raionul Cahul, cu antecedente penale pentru infracțiuni similare și trafic ilicit de droguri.

De asemenea, au fost verificate locurile de posibilă depozitare a bunurilor sustrase și cercul de conversație a bănuitului. Oamenii legii au depistat și ridicat bunurile din gospodăria prietenului suspectului.

La data de 16 iunie, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, acesta riscă până la 4 ani de închisoare.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.