Paul Cornel Dunas este un tânăr originar din Cahul, iar de mai bine de trei ani este stabilit în Statele Unite ale Americii.

Tânărul și-a făcut studiile liceale la Chișinău, iar mai apoi a depus actele la Universitatea Taylor din Uplnad, Indiana. Acum Paul este student la Business Management/Marketing, transmite diez.md


Pentru că mulți tineri își doresc să ajungă în SUA, dar și pentru că Moldova nu este atât de cunoscută peste Ocean, Paul Cornel a hotărât să pornească un vlog. Pe această platformă, tânărul și-a propus să arate America din perspectiva unui tânăr și totodată să le facă cunoștință americanilor cu Republica Moldova.

În cel mai recent episod a vorbit cu un ofițer de poliție din SUA.

„El este șef de poliție pe campusul unde-mi fac studiile. A fost deschis să facem acest interviu. Eu știu că sistemul din Moldova are multe de învățat de la cel american, voiam să arăt niște diferențe, care este mentalitatea lor, ce salariu au,  cum să reacționezi în caz că te oprește poliția din SUA. El a fost foarte deschis să împărtășească cu mine experiențele sale de muncă”, ne-a povestit Paul Cornel.

Puteți urmări interviul mai jos.

În cadrul vlogului, tânărul abordează mai multe subiecte. Acesta vrea să arate America din perspectiva unui tânăr student și totodată să le facă cunoștință americanilor cu Republica Moldova. În unul dintre primele videouri, pe care îl găsiți aici, Paul Cornel a ieșit în stradă și i-a luat la întrebări pe americani. Acesta i-a întrebat, mai întâi de toate, de unde cred că este originar. A primit multe răspunsuri: America de Sud, Spania, Finlanda, Germania, Rusia, mai puțin Moldova. 

Mai apoi, le-a vorbit în limba română americanilor, după care i-a pus la o încercare: găsește Moldova pe hartă. Le-a arătat și o bancnotă de 20 de lei, întrebându-i cât valorează aceasta. Ei bine, răspunsurile au fost foarte variate – de la 20 de cenți până la o sută de dolari. Într-o altă ediție a vloglului, Paul a mers la un magazin de second hand din America cu 200 de lei, ba mai mult, acesta a încercat să achite acolo în lei moldovenești. Același lucru l-a făcut și un prieten de-a lui Paul din Moldova. 

 Paul Cornel planifică să mai facă clipuri video de acest gen. Totodată, tânărul ne-a mai spus că vrea să povestească istoriile moldovenilor care au ajuns în SUA și au obținut succes. AICI vă lăsăm canalul de pe YouTube, iar lui Paul Cornel îi urăm mult succes și inspirație!


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.