Atunci când rafturile din beci sunt goale, iar vișina e în top pe rafturile din piață, nu ezita să încerci o rețetă ușoară de vișină în suc propriu. O altă rețetă de la bunica Parascovia.


Tot de ce ai nevoie este vișină și zahăr.

Mai întâi de toate, spălăm vișina și rupem codițele.

Cea mai complicată procedură, întrucât necesită timp este de a scoate sâmburii din vișină. Este important să o facem foarte atent pentru a păstra aspectul fructului.


În borcanele deja sterilizate punem vișina și zahărul în straturi. Când ajungem la ultimul strat de vișină, mai punem o lingură de zahăr. Punem capacele pe borcane fără a le sigila, iar borcanele le punem într-o cratiță. Umplem cratița cu apă astfel încât nivelul acesteia să ajungă un pic mai sus de mijlocul borcanului. Lăsăm cratița la foc mediu timp de o oră.

Ce faceam noi cu ele iarna?! - bineânțeles plăcinte și prăjituri, chec-uri, colțunași cu vișină, jele-uri, creme, chiseliță, clătite cu vișină (preferatele pe mesele de sărbătoare) deci cam orice vă dorește pofta!


Acordăm atenție maximă ca apa să nu scadă, iar dacă se evaporă, adăugăm.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.